Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Retropärlans andra chans.

Häng med när vi väcker liv i en gammal Volkswagen Pickup från 1975.

Nu kör vi!

Efter att ha stått bortglömd i en lada i Jämtland i 15 år har nu denna Volkswagen Pickup från 1975 återigen fått se dagens ljus. Följ med på den gamla militärbilens resa från den dammiga ladan via vår verkstad och rekond och vidare ut på vägarna igen!

Vi på Berners fick nys om pickupen redan 2019 då Kalle Eriksson köpte en begagnad Volkswagen Amarok av vår säljare Fredrik Gustavsson. Pickupen var en inbytesbil i den bilaffären.

Kalles Erikssons pappa, John Nikolaus Eriksson, köpte pickupen 1988 och använde den mestadels för transport av skotrar till Åkersjön. Bilen är en gammal militärbil som sannolikt har rullat på något av Östersunds tre regementen och har ursprungsfärgen militärgrön men är nu handmålad i en ljusblå färg. Den hade gått endast 4 456 mil när vi hämtade den i ladan i Bodsjö i Jämtland.

Nu börjar jobbet med att göra bilen redo för att komma ut på vägarna igen. Så fort denna gamla Volkswagen Pickup är på plats i vår verkstad är det dags för en ordentlig genomgång. Tack vare att vi på Berners kan beställa originaldelar till våra klassiska bilar genom Volkswagen Classic Parts så kan vi lyckas få motorn att starta igen efter 15 års vila.

Nästa stopp blir Berners däck & bilvård där bilen ska få nya retrohjul och fälgar. Efter det väntar in- och utvändig rekond där vi tvättar bort det gamla dammet och städar ur kupén. Lite polering, lackning och nya retrodetaljer och dekaler får bli den sista touchen på vår pärla innan det är dags att ge sig ut på vägarna igen.

Följ med på vår Volkswagen Pickups verkstadsresa på Berners Facebook och Instagram! Vi kommer att lägga upp videouppdateringar från arbetet med bilen nu under sommaren.

Del 1 & 2:

Del 3 & 4:

Del 5 & 6:

Del 7 & 8:

Volkswagen Pickup från 1975.
Volkswagen Pickup från 1975.
Volkswagen Pickup från 1975.
Volkswagen Pickup från 1975.
Volkswagen Pickup från 1975.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.