Om Berners

Berners som bolag grundades 1925 och är idag en av Sveriges större privata återförsäljare inom Volkswagen Group och Scania med verksamhet i Jämtlands och Västernorrlands län. AB Berner & Co är moderbolaget i koncernen.

Nytänkande och glädje formar vår framtid

Vår vision är att genom engagemang, respekt och ansvar bli det absolut mest attraktiva företaget för både medarbetare och kunder. Att genom nytänkande och glädje skapa framtiden tillsammans.

Ett par ord från VD

På Berners sätter vi dig som kund och användare av våra produkter och tjänster i fokus.

På Berners vill vi vara den självklara mobilitetspartnern för dig som kund. Vi är en helhetsleverantör och vill att du oavsett önskemål ska kunna få hjälp med allt som hör till din bil eller mobilitet i allmänhet. 

Vi är och har länge varit stolt återförsäljare och auktoriserad verkstad för Audi, Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Seat och Cupra. I nästan 100 år har vi hjälpt våra kunder med både försäljning och bilvård. I våra lokaler finns välutbildad personal med hög kompetens, oavsett om din bil är ny eller äldre. Utöver försäljning av nya och begagnade bilar hyr vi även ut bilar med Europcar som partner för att du aldrig ska behöva stå utan bil. Vi bedriver skadeanläggningar i Östersund och Sundsvall där vi hållbart reparerar så många bildelar som möjligt istället för att köpa nytt. Under vårt tak i Sundsvall har vi även lackering.

Vi ser fram emot att ta hand om dig och din bil.

Pär Melin

VD Berners Person- & Transportbilar AB

Historik

Från kontorsmaskiner till bilar

Det har hänt mycket sedan starten år 1925. Följ med på resan från radioapparater och kontorsmaskiner till elbilar och digitalisering.

Berner & Co startas 1925 i Östersund. Inledningsvis ingick kontorsmaskiner och kontorsmaterial i utbudet.

Miljöarbete

Kvalitet & hållbarhet

Vårt miljöarbete ska präglas av att hela tiden bli bättre och vara öppen för förändringar i omvärlden.

Våra avdelningar

Personbilar

Berners Person- & Transportbilar AB finns lokaliserade till Östersund, Sundsvall, Härnösand, Sveg, Åre och Sollefteå med försäljning av nya och begagnade bilar samt en väl utbyggd verkstads- och reservdelsförsäljning. Bolaget är återförsäljare för Audi, Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Cupra och SEAT. Därutöver har Berners ett stort serviceutbud avseende verkstäder, däck och bilvård. Vi har ett 100 procent miljötänk och tillhandahåller en av Sveriges miljövänligaste tvättanläggning i Sundsvall och Östersund.

VD, Berners Person- & Transportbilar AB
Pär Melin

Tunga fordon

Berners Tunga Fordon AB verkar i Östersund, Sveg, Sundsvall och Sollefteå och är representant för Scanias modellprogram.

VD, Berners Tunga Fordon AB
Marcus Nordqvist

Ledningsgrupp

Philip Rasteby
Philip Rasteby

Bilmarknadschef

Petra Kinell
Petra Kinell

Affärsutvecklare

Roine Berglund
Roine Berglund

Servicemarknadschef

Styrelse

Lars-Göran Lindqvist
Lars-Göran Lindqvist

Styrelseordförande

Stefan Rasteby
Stefan Rasteby

Koncernchef och styrelseledamot

Mathias Rasteby
Mathias Rasteby

Styrelseledamot

Johanna Stridsman
Johanna Stridsman

Styrelseledamot

Bo Pargéus
Bo Pargéus

Styrelseledamot

Pär Melin
Pär Melin

Styrelseledamot

Marcus Nordqvist
Marcus Nordqvist

Styrelseledamot

Anders Larsson
Anders Larsson

Styrelseledamot