Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Volkswagen om Bonus Malus.

Volkswagen Personbilar om bonus malus: "Vi ser fram emot en ökning av el och biogas"

Bonus på 7500 kr.

- Förslaget kommer gynna försäljningen av elbilar, laddhybrider och gasbilar, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Personbilar Sverige, i en kommentar om regeringens bonus malus-utredning.
Volkswagen välkomnar att regeringen vill gå vidare med ett nytt bonus malus-förslag i syfte att driva på klimatomställningen. På vissa punkter är förslaget bättre än det utredningsförslag som presenterades förra året, men förslaget är otillräckligt för att leda till en snabb omställning till en fossilfri fordonsflotta.

Förslaget är bättre för bilar som drivs med biogas tack vare att regeringen nu öppnar för att ge dessa klimateffektiva fordon möjlighet till bonus. Gasbilar kommer att få en bonus på 7500 kronor.
- Det är inte mer än rätt att gasbilar också får bonus, även om bonusen kunde varit större. Biogas är ett mycket klimateffektivt alternativ och jag ser framför mig att regeringens bonussignal till gasbilarna kommer att öka marknadens intresse. I så fall står vi beredda att öka leveranserna av våra gasbilar, till exempel gasversionen av Sveriges mest sålda bil - Volkswagen Golf, säger Sten Forsberg.

Volkswagen är marknadsledande på supermiljöbilar. Regeringens förslag ersätter dagens supermiljöbilspremie med en linjär bonuskurva för de mest klimateffektiva bilarna. Den maximala bonusen för utsläppsfria bilar sänks från 60 000 kronor i ursprungsförslaget till 45 000 kronor.