Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Världspremiär för nya Golf.

Modellen är vid det här laget väl etablerad över hela världen och i mer än 45 år har Golf gjort de tekniska framstegen i bilbranschen tillgängliga för många, många människor.

Den åttonde generationen.

Torsdagen den 24 oktober 2019 hade Volkswagen Golf världspremiär för åttonde gången. Modellen är vid det här laget väl etablerad över hela världen och i mer än 45 år har Golf gjort de tekniska framstegen i bilbranschen tillgängliga för många, många människor. Volkswagen själva beskriver modellen som en storsäljare över årtionden, och att Golf har sålts i 35 miljoner exemplar får ses som ett kvitto på det. Bara i Sverige har cirka 560 000 exemplar registrerats genom åren.

Bild för Den åttonde generationen.

Sportig bil för vardagens utmaningar.

Golf har under alla år varit en trendsättare och en avspegling av sin tid, men den här gången är det tekniska klivet framåt särskilt stort. Volkswagen beskriver modellen som den ”säkraste, hållbaraste, kommunikativa, bekväma och intelligenta versionen av Golf någonsin”. Dessutom har designen blivit ännu mer uttrycksfull än tidigare och beskrivs av Klaus Bischoff, designchef på Volkswagen, som en riktigt sportig bil som klarar vardagens utmaningar med en klackspark.