Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Med e-BULLI blir folkabussen en modern elbil

En klassisk ikon med nollutsläpp på vägarna

Volkswagen Transportbilar erbjuder konvertering av din gamla T1:a till en högteknologisk elbil, med 200 kilometers räckvidd och ökad topphastighet. Nu lanseras nämligen konceptbilen e-BULLI – en klassiker från 1966 med elektrisk drivlina från Volkswagens allra senaste e-bilar. Det rör sig dock om mer än bara en konceptbil då man kommer att erbjuda T1-konverteringar och kompletta färdiga e-BULLI.

Rent praktiskt sker konverteringen genom att en elektrisk drivlina monteras i den klassiska folkabussen. Konverteringen utförs av eClassics i Renningen utanför Stuttgart, men det kommer även att finnas ett kit för egen montering på hemorten.

Den nya elektriska drivlinan

Den 44 hk starka fyrcylindriga boxermotorn ger plats åt en tyst Volkswagen-elmotor som ger 83 hk i e-BULLI. Detta ger helt nya köregenskaper. Dessutom ger den nya enheten med maximalt vridmoment på 212 Nm mer än dubbelt så mycket kraft som den ursprungliga T1-motorn från 1966 (102 Nm).

Aldrig tidigare har det funnits en T1:a lika kraftfull som e-BULLI. I kombination med nollutsläpp blir det en attraktiv kombination för dig som älskar den klassiska folkabussens form och praktiska egenskaper. Toppfarten blir 130 km/h istället för 105 km/h med den ursprungliga bensinmotorn.

Snabbladdning möjlig

Med CSS snabbladdning kan du ladda batteriet till 80 procent på bara 40 minuter. Räckvidden med en full batteriladdning är mer än 200 kilometer.

Ökad komfort, höjd säkerhet och bättre köregenskaper

Att köra en e-BULLI ger en helt annan upplevelse än att köra en klassisk T1. Multilänkaxlar fram och bak med justerbara stötdämpare, en omarbetad styrning och ventilerade skivbromsar runt om bidrar till en mer modern, dynamisk och samtidigt lugnare och säkrare körupplevelse.

Designändringar både inuti och utanpå

Interiören i e-BULLI är både snygg och avantgarde. Konstruktörerna har moderniserat utsidan av det ikoniska fordonet med känslighet och finess. Invändigt har mycket av interiören omarbetats, utan att man förlorat känslan i det ursprungliga konceptet. Massivt trä liknande det på ett fartygsdäck används till golvet. Tillsammans med de ljusa lädertonerna ger det den elektrifierade folkabussen en maritim känsla. Detta intryck förstärks av det öppningsbara taket. Musiken ombord kommer från en autentisk snygg radio i retrostil, utrustad med modern teknologi som DAB +, Bluetooth och USB.

Känns e-BULLI som en dröm?

Nej då, det är i allra högsta grad på riktigt. Och nu kan du förverkliga din dröm. Hos Volkswagen Transportbilars partner eClassics i Renningen utanför Stuttgart i Tyskland erbjuder man T1-konverteringen till priser från 64 900 euro. Även T2- och T3-konverteringar erbjuds. eClassics kan också erbjuda kompletta delar till kvalificerade återförsäljare för montering på hemorten.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.