Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Den andra medlemmen i ID.-familjen är här; ID.4

De första detaljerna om ID.4 är här, Volkswagens första helt eldrivna SUV.

Efter ID.3 följer ID.4

ID.4 blir namnet på den andra medlemmen i ID.-familjen och den första fullfjädrade eldrivna SUV:en från Volkswagen.

ID.4 är Volkswagens första helt eldrivna SUV och precis som ID.3 kommer den att erbjuda klimatneutral tillverkning och drift. Även ID.4 är baserad på Volkswagen-koncernens speciella elbilsplattform – MEB (Modular Electric Drive Matrix) – och bjuder på samma styrkor som karakteriserar hela ID.-familjen: kompakta yttermått, rymlig interiör, intuitivt handhavande och full uppkoppling.

Allt det här innebär att Volkswagens strategiska elbilsoffensiv nu sjösatts på ett framgångsrikt sätt. Enligt de reviderade planerna ska upp till 1,5 miljoner elbilar på helårsbasis rulla av monteringsbanden år 2025, vilket är betydligt fler än de tidigare planerna.

Volkswagens strategi: Elbilar för alla kunder

Volkswagens elbilsoffensiv har växlat upp och löper enligt plan. Ifjol nåddes viktiga milstolpar på vägen med världspremiären för helt eldrivna ID.3 och med produktionsstarten för elbilsfabriken i Zwickau. Marknadslanseringen av ID.-familjen är det främsta målet för Volkswagen år 2020, och de första exemplaren av ID.3 rullar ut på de europeiska vägarna i sommar.