Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Här startar tillverkningen av Audi e-tron GT

Koldioxidneutral tillverkning av Audi e-tron GT i Böllinger Höfe.

100% grön el och värme från förnybara källor.

Vid fabriken i Böllinger Höfe går passion hand i hand med precision, innovation och hållbarhet. Här startar nu serietillverkningen av eldrivna Audi e-tron GT, där hög prestanda kombineras med hög miljömedvetenhet. 100% grön el och värme från förnybara källor bidrar till att produktionen av Audi e-tron GT är koldioxidneutral. Den resursbesparande tillverkningen undviker också förpackningar och använder sig av slutna kretslopp för aluminium och plast. Dessutom har den nya bilen, som första modell, planerats helt utan några fysiska prototyper.

Bild för 100% grön el och värme från förnybara källor.

Ingen bil som pryds av de fyra ringarna har någonsin tagits fram för serieproduktion så snabbt. ”Som den elektriska och sportiga spjutspets den är i vårt produktutbud, passar e-tron GT perfekt för sportbilstillverkningen vid Audi Böllinger Höfe, säger fabrikschefen Helmut Stettner. Att serietillverkningen trots coronapandemin kunde komma igång på utsatt tid, beror på den samlade kompetensen och ett helt enastående teamarbete. ”Audi e-tron GT är den första helt eldrivna bil som företaget tillverkar vid en fabrik i Tyskland, vilket innebär ett ytterligare ett stort kliv mot framtiden”, tillägger Stettner.

Bild för 100% grön el och värme från förnybara källor.

Det är inte bara drivlinan i e-tron GT som är hållbar. Hela produktionen vid Audi Böllinger Höfe är koldioxidneutral. Enbart grön el har använts sedan årets början. En kombinerad el- och värmeanläggning, som drivs av biogas, svarar för värmen som krävs vid tillverkningen. Audi använder dessutom s.k. koldioxidkrediter från certifierade klimatskyddsprojekt för att kompensera för utsläpp som för närvarande inte kan undvikas med förnybara energikällor.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.