Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Integritets- och cookiepolicy

För Berners är respekten för din personliga integritet viktig. Här kan du ta del av vår integritets- och cookiepolicy.

Personuppgifter

I denna policy integritets- och cookiepolicy får du information om hur dina personuppgifter behandlas av Berners Person & Transportbilar AB (organisationsnummer 556026-6008) samt vilka cookies som lagras i enlighet med den europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR). Denna policy gäller för både företags- och privatkunder.

Vi sparar personuppgifter om dig när du eller det företag du representerar gör ett köp, lämnar in ett fordon för service eller reparation, när vi köper ett fordon av dig, när du provkör någon av våra bilar, ber om en offert, fyller i något formulär på vår hemsida, kontaktar någon av våra säljare eller servicerådgivare eller när du ingår ett avtal om förvaring av däck, s.k. däckhotell, på plats hos oss.

Vi sparar personuppgifter som du antingen lämnat till oss eller som vi samlat in från dig eller tredje part. Informationen du lämnar kan vara till exempel namn, telefonnummer, e-post, registreringsnummer på ditt fordon, ditt personnummer, ditt kundnummer, ditt bilägarnummer, körkortsnummer och kortnummer.

När du lämnar in ett fordon till oss för service eller reparation kan vi komma att samla in information av teknisk karaktär som finns lagrad i fordonets dator. Vi kan även komma att samla in uppgifter om genomförda felsökningar och vilket arbete som har utförts, inklusive eventuella produkter som har reparerats, bytts ut eller installerats.

Vi lagrar dina uppgifter så länge det behövs för att fullfölja våra åtaganden mot dig som konsument, företagskund eller samarbetspartner eller så länge gällande lagar kräver (t.ex. bokföringslagen). Du kan kontakta oss för att får reda på vilka uppgifter vi har om dig samt för att få dem rättade, flyttade eller borttagna ur våra system. Har vi inte fog för att hantera dina uppgifter gallras uppgifterna efter ett år om inget annat föreligger.

Vi lagrar dina personuppgifter för att genomföra och hantera köp, service eller reparation, provkörningar, offertförfrågningar, betalningar och avtal. Vid köp mot faktura eller delbetalning kan vi eller samarbetspartner göra en sedvanlig kreditupplysning. Uppgifterna kan även användas för marknadsföring eller kundundersökningar. Genom att inleda en affärsrelation samtycker du även till att vi skickar information till dig, via e-post, sms eller på annat sätt. Det kan exempelvis vara erbjudanden som är anpassade för dig.

Vi lämnar ut uppgifter till samarbetspartners för att genomföra betalningar och leveranser samt för att kunna ge dig personlig information och erbjudanden. Vi kan också komma att lämna ut uppgifter till ex. försäkringsbolag i samband med hanteringar av skadeärenden eller liknande. Personuppgifter kan också komma att lämnas ut om det är nödvändigt för att följa gällande lagkrav eller krav från myndigheter.

Data lagras i IT-system med hög säkerhet i alla led. Skulle vi mot förmodan misstänka att ett dataintrång skett eller att några uppgifter riskerat att komma i orätta händer, rapporteras detta direkt till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY).

Du har rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. Återkallelsen av ditt samtycke får dock ingen effekt på vår behandling av dina personuppgifter för tiden innan återkallelsen ägde rum. Du har också rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter för direktmarknadsföring eller profilering. I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning har du rätt att få tillgång till information om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig samt rätt att begära rättelse av dina personuppgifter. Under vissa förutsättningar har du även rätt att begära radering eller begränsning av dina personuppgifter eller invända mot vår behandling. Du har även rätt att under vissa förutsättningar få ut de personuppgifter som du lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet). Du har också rätt att inge klagomål till svenska Integritetsskyddsmyndigheten eller annan behörig tillsynsmyndighet som utövar tillsyn över företags hantering av personuppgifter. Vid begäran av registerutdrag kommer hanteringsavgift att tas ut.

Om du har frågor om dina personuppgifter kan du kontakta oss vårt dataskyddsombud Jan Linder på telefonnummer 060-646453 eller via e-post.

Cookies

Vi använder cookies (kakor) och local storage (lokal lagring) på våra webbplatser berners.se och bernerstungafordon.se samt eventuella tillhörande underdomäner. Local storage är en liknande teknik där information också lagras på din enhet. Vi använder oss av följande cookies:

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies används till exempel för att lagra inställningar som du som användare gör mellan olika besök på webbplatsen. Vi använder dessa för att komma ihåg inställningar du gör på webbplatsen. Dessa cookies består av en kombination av tillfälliga cookies (sessionscookies) som raderas när du stänger din webbläsare och permanenta cookies, som raderas efter en bestämd tid (1 år).

Cookies för statistik (Tredjepartscookies)

Analytiska-cookies som gör det möjligt för oss att känna igen och räkna antalet besökare och se hur besökare navigerar när de använder webbplatsen. Vi använder verktyg från:

Dessa analyserar vår trafik och beteenden på webbplatserna. Dessa använder i sin tur cookies för att göra detta möjligt.

Cookies för upplevelse (Tredjepartscookies)

Google ReCaptcha. Vi använder verktyg från Google ReCaptha för att begränsa mängden spam i formulären på webbplats. Recapctha använder sedan både cookies och lokal lagring (sessionslagring) för att göra detta möjligt.

Local storage (lokal lagring)

Google ReCaptcha använder sig av local storage (lokal lagring) för att spara information, som används för att kunna avgöra om du är en verklig användare eller en spam-bot.

Lär dig mer om cookies

På Post- och telestyrelsens webbplats kan du läsa mer om cookies, hur du kan hantera cookies i din webbläsare, samt vad lagen säger om cookies. Klicka på knappen nedan för att uppdatera dina inställningar för cookies på webbplatsen.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.