Golv Ettan i Sundsvall ha valt att investera i 19 transportbilar från en och samma leverantör.

Artikel

Golvföretag med samlad bilflotta från Volkswagen

Återförsäljaren vann golvfirmans förtroende och idag köper Golv Ettan 2–3 bilar per år av Berners person- och transportbilar i Sundsvall.

Margareta Björk

Margareta Björk

Content Manager

Totalt 19 transportbilar

På kontoret på Tegelvägen i Sundsvall samlas kollegorna för en gemensam kafferast. Golv Ettan har idag 30 medarbetare och företaget utför plattsättning, golvläggning, golvslipning, golvavjämning och badrumsrenovering.

Det innebär att de behöver många bra bilar som rymmer mycket material och arbetsredskap och som orkar dra tung last. Idag har de 19 transportbilar från en och samma leverantör.

- Vi vill ha det så bekymmersfritt som möjligt och har varit nöjda med servicen. Och sedan har jag har ju fastnat lite för just Folkvagn, säger Johan Olsson, VD Golv Ettan.

Tidigare har företaget haft lite olika märken när det kommer till företagsbilar. Men de har sedan många år tillbaka landat i en samlad bilpark från Volkswagen och Berners person- och transportbilar. Arbetsledaren Joakim Ljunglöf har koll på hela listan med transportbilar.

- Vi har Caddy maxi, Transporter, Crafter, Transporter pickup och e-Caddy. Det är totalt 19 bilar just nu och fler behöver vi, säger Joakim Ljunglöf, arbetsledare på Golv Ettan.

Vilken typ av golv passar bäst i ett garage? Johan Olsson och Joakim Ljunglöf från Golv Ettan är överens: ”Klinker är klart bäst och snyggast - och betongplattan också så klart.”

Vilken typ av golv passar bäst i ett garage? Johan Olsson och Joakim Ljunglöf från Golv Ettan är överens: ”Klinker är klart bäst och snyggast - och betongplattan också så klart.”

VD:n Johan Olsson berättar att de har flest Caddy maxi eftersom de bilarna har perfekt storlek för deras verksamhet.

- Våra Caddys åker på servicejobben. De får med sig lite material och en sopsäck tillbaka. Sedan har vi några Transporterbussar som gör de lite större servicejobben och mycket mer materialhantering, säger Johan Olsson.

Trotjänaren i bilparken är deras Transporter pickup som körs dagligen och som används som utkörningsbil. Den kör ut den största delen av materialet till de olika byggarbetsplatserna.

- Sedan har vi en Crafter som är vår spackelbil och går tungt lastad jämt. Vi kör spackelpumpar och spackelpallar med den varje dag. Sedan har vi börjat gå över lite till el nu, säger Johan Olsson, VD Golv Ettan.

Inom kort kommer de även att komplettera bilparken med två helt eldrivna transportbilar, ID. Buzz Cargo. De blir då bland de första i landet som kör runt i denna helt eldrivna skåpbil från Volkswagen. ID. Buzz Cargo ligger mellan Caddy Cargo Maxi och Transporter i storleksklass och rymmer tre personer fram och lastar 3,9 m3 i sitt lastutrymme.

- De har så bra räckvidd att vi kan använda dem till lite allt möjligt. Våra ID. Buzz Cargo kommer att bli två av våra ordinarie servicebilar, säger Johan Olsson, VD på Golv Ettan.

Hur gör ni med laddningen?
- Nästa alla anställda har med sig bilarna hem efter arbetsdagen. De laddar hemma och får ersättning för det. Vi kommer även att sätta upp en laddbox vid kontoret i framtiden, säger Johan Olsson.

Elbilarna är en del i företagets miljöarbete och Golv Ettans VD tror att de till största del kommer att köra elbilar i framtiden.

- Vi har räknat lite på det och visst, bilarna är dyra, men slår man ut det med skatter och miljöbonusen (som fortfarande fanns när beställningen gjordes) kan vi nog räkna hem bilarna inom fem år. Och sedan vet vi ju inte vad soppan kommer att kosta i framtiden heller, säger Johan Olsson.

I företagets miljöarbete så fokuserar Golv Ettan mycket på avfall. De lägger mycket vikt vid att sopsortera och sorterar i princip allt. De ser också till att återvinna olika byggmaterial. Linoleum, plast och annat skickas tillbaka till fabrikerna för att återvinnas.

- Vi har varit miljöcertifierade enligt ISO 14001 länge, minst 20 år, säger Johan Olsson, VD Golv Ettan.

När det kommer till att utrusta bilarna med påbyggnationer och specialinredning så har företaget valt att återanvända viss inredning från tidigare bilar men även beställt vissa saker monterat och klart från återförsäljaren.

- När vi har bytt ut någon Caddy så har vi ibland flyttat över inredningen själva. Vi har mest hyllor för att få upp lite prylar. Men vi har en Crafter som vi köpte helt färdiginredd med hyllor från Berners.

"När vi har haft bilarna på service så har vi fått låna en vikariebil under tiden."

Visst är det Erik Ljungblom som är er kontakt hos Berners?
- Ja, han har vi haft att göra med länge och han är bäst där ute. Vi köper 2-3 bilar per år så vi har en hel del kontakt. När man har en bra relation med någon så bryr man sig inte om att titta efter något annat. Det skapas ett förtroende och funkar det bra så kör man på. Och det har ju varit ganska problemfritt med allting, säger Johan Olsson, VD Golv Ettan.

Vad lyssnar du helst på i bilen?
- Om det inte är ljudbok så blir det musik på Spotify. Jag lyssnar väldigt lite på radio. Ljudböcker gör att jag inte kör lika fort heller och kommer ner i puls, säger Johan Olsson och skrattar.

Vilken är din drömbil?
- Jag gillar ju pickup, det har jag alltid gjort. Jag har åkt pickup i säkert 15 år. En eldriven pickup - det skulle jag kunna tänka mig att ha. Fyrhjulsdrivet och stort ska det vara, säger Johan Olsson.

Funderar du på att köpa transportbil till företaget? Kontakta Berners i Sundsvall, Östersund eller Härnösand så hjälper vi dig.

Läs vidare om när vi provkörde ID. Buzz Cargo.

Golv Ettan i Sundsvall har valt att investera i 19 transportbilar från en och samma återförsäljare, Berners person- och transportbilar.

Golv Ettan i Sundsvall har valt att investera i 19 transportbilar från en och samma återförsäljare, Berners person- och transportbilar.