Se till att ladda ner appar som kan underlätta husvagnssemestern innan du reser.

Artikel

Bästa apparna för semester med husbil

Låt apparna hjälpa dig att hitta bästa ställplatsen eller campingplatsen, översätta den tyska skylten och guida dig till närmaste ställe att tanka gasol.

Margareta Björk

Margareta Björk

Content Manager

Enklare husbilsliv med appar

Se till att ladda ner appar som kan underlätta husbilssemestern innan du reser. Det finns en uppsjö av olika smarta appar att välja mellan – vi har valt ut guldkornen som gör husbilslivet lite enklare.

Hitta bästa ställplatserna med Park4night
Om du gillar att fricampa med din husbil så finns en smidig app som samlar de bästa gratis ställplatserna längs din rutt.

  • Park4night hjälper dig att hitta fina ställplatser där du kan parkera din husbil för natten helt gratis. I appen får du se bilder från platsen, en lista på faciliteter i närheten och andra campares betyg och kommentarer om just den ställplatsen. Du kan även planera din egen rutt att köra efter i offline-läge i betalversionen. Park4night är den klart bästa appen med tips på bra ställen att fricampa. Men letar du efter en camping att stå länge på finns en bättre app för det, läs mer om appen Campercontact här intill. Park4night är gratis att ladda ner och har vissa extrafunktioner som du kan köpa till inuti appen.
Det finns appar som hjälper dig att hitta natursköna ställplatser och bekväma campingplatser längs din rutt. Husbilarna på bilden är av modellen Californina från Volkswagen.

Det finns appar som hjälper dig att hitta natursköna ställplatser och bekväma campingplatser längs din rutt. Husbilarna på bilden är av modellen Californina från Volkswagen.

Hitta campingplats med Campercontact
Gillar du att stanna lite längre på ett och samma ställe på husbilssemestern? Då finns en app som hjälper dig att hitta de bästa campingplatserna för en lite längre vistelse.

  • Campercontact är den perfekta appen när du ska planera din campingsemester med husbilen, oavsett om du husbilssemestrar i Sverige eller kör i Europa. I appen kan du planera din rutt och hitta campingplatser längs vägen. Du får se bilder, prisinformation, lista på faciliteter och andra besökares kommentarer och betyg för varje campingställe. Du kan även filtrera din sökning av potentiella campingställen. Om du till exempel vill ha tillgång till vissa faciliteter, badplats, restaurang med mera så kan du söka efter det. Du kan ladda ner en gratisversion av appen med begränsade funktioner men betalversionen kostar bara cirka 100 kr för ett helt år vilket den kan vara värd. Appen går även att användas i offline-läge.


Hitta tankstation för gasol med myLPG.eu
Tänk att det till och med finns en app där du kan se närmaste plats att tanka gasol. Klockrent hjälpmedel när du befinner dig långt ifrån den egna kommunen och vill slippa göra researcharbetet själv.

  • myLPG.eu visar närmaste platsen där du kan tanka gasol när du semestrar med husbilen i Europa. Appen visar de större anläggningarna där du kan tanka gasol. Bensinstationer brukar också erbjuda påfyllning av gasol, dessa hittar du enklast till genom att använda Google Maps.
Håll koll på miljözonerna och vart du får köra med din husbil i nya städer med hjälp av appen Green Zones. På bilden syns husbilen Grand California från Volkswagen.

Håll koll på miljözonerna och vart du får köra med din husbil i nya städer med hjälp av appen Green Zones. På bilden syns husbilen Grand California från Volkswagen.

Få koll på miljözonerna med Green Zones
I vissa städer kan det finnas så kallade miljözoner där man inte får köra med vissa husbilar. Visst vore det bra med en app som håller koll på detta åt dig?

  • Green Zones är en bra hjälp när du åker med husbilen i olika städer. Den hjälper dig att hålla koll på alla miljözoner så att du inte råka bryta mot något förbud. När du har laddat ner appen och fyllt i dina fordonsuppgifter så guidar den dig till vad som gäller på de vägar du tänker köra. Vissa tilläggsköp kan göras i appen för att få tillgång till alla funktioner.


Följ säkerhetsläget med UD Resklar
Det ska vara tryggt att ge sig ut på vägarna med sin husbil. En app som håller koll på säkerhetsläget och aktuella rekommendationer för den plats du besöker är smidigt att ha med sig i mobilen.

  • UD Resklar är som att ha en svensk ambassad med i fickan vart du än reser. Appen håller koll på vad som händer i landet du befinner dig i och vilka rekommendationer som gäller. Den ger dig även snabb tillgång till din närmaste svenska ambassad. Med tanke på oroligheterna i världen just nu är detta en bra app att ha på telefonen oavsett om du är på husbilssemester i Sverige eller utomlands.
Att kunna översätta en tysk vägskylt kan vara avgörande för att lyckas hitta rätt på husbilssemestern. Appen Google Översätt löser det på ett ögonblick.

Att kunna översätta en tysk vägskylt kan vara avgörande för att lyckas hitta rätt på husbilssemestern. Appen Google Översätt löser det på ett ögonblick.

Få översättningshjälp av Google Översätt
Ska du husbilssemestra utanför Sverige är det smidigt att ha en app som hjälper dig med översättningen. Det kan underlätta när du till exempel behöver tyda information på en skylt eller förstå restaurangmenyer.

  • Google Översätt är bästa översättningsappen enligt oss. Främst eftersom den är helt gratis och har så många funktioner. Den kan översätta upp till 133 språk och går att användas i offline-läge. Dessutom har den även snabböversättning med hjälp av mobilkameran. Riktar du mobilkameran mot texten på en skylt så översätter appen direkt utan att du behöver knappa in texten. Du kan även använda den när du har en konversation med någon, då översätter appen det ni säger till varandra och spelar upp.


Håll koll på inköpen med valutaomvandlare
Vill du kunna hålla koll på vad saker och ting faktiskt kostar på husbilssemestern utomlands – ladda ner en app med valutaomvandlare.

  • Valutaomvandlare valutakurser är en app där du får du uppdaterad information med aktuella köp- och säljkurser. Den kan omvandla 150 olika världsvalutor och har en kalkylator. Den fungerar även i offline-läge vilket är smidigt om du inte har internettuppkoppling.

Samtliga appar finns tillgängliga för både Android och iPhone och är gratis att ladda ner med möjlighet till köp av vissa tilläggstjänster inuti appen.

Läs även vår artikel om plåtisen – en husbil för många behov.