Sök efter

 • Audi
 • Peter
 • Takbox
 • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Finansiera ditt köp hos Berners

Vi erbjuder dig trygghet och ett bekymmersfritt bilägande. När du tecknar ett leasingavtal med oss väljer du själv vad som ska ingå, möjligheterna är många.

Företagsleasing

Företagsleasing är en form av långtidshyra av bil. Vi på Berners, köper in bilen och upplåter den till ditt företag med full nyttjanderätt, du väljer själv någon av våra bilar. Ditt företag behöver inte ställa upp med någon säkerhet utan vi har bilens värde som säkerhet. Leasingavgiften betalas månadsvis i förskott, du betalar lika stora hyror under hela avtalstiden. Vi erbjuder två typer av företagsleasing, här går vi igenom finansiell leasing som är den vanligast formen. Är du intresserad av att veta mer om operationell leasing så kontakta en av våra säljare för att få mer information.

Du kan leasa bilen över 24 eller 36 månader och efter avtalstidens slut finns ett restvärde på bilen. Restvärdet ska spegla ett marknadsvärde på bilen vid leasingavtalets slut. Du kan beräkna priset genom att dra i reglagen. Utöver leasingavgiften så har vi förmånliga försäkrings- och servicepaket till din bil. Planerar du att köra privat så tillkommer en förmånsbeskattning på din lön, den kan du läsa mer om i avsnittet nedan.

Leasingavgift

Leasingavgiften är avgiften du betalar till oss under leasingperioden. Hur stor leasingavgiften är beror på vilken bil du väljer att leasa och hur lång leasingperiod du har. Du kan lätt se vad en bil hos oss kostar att leasa genom att klicka in dig på den bil du är intresserad av och därefter klicka på "leasing". Det vanligast är att man beställer en ny bil att leasa där man själv får välja märke, modell och utrustning som passar ens behov.

Serviceavtal

Vi erbjuder serviceavtal under leasingperioden, det innebär att vi sköter all service på bilen och blir det några problem så vänder du dig till oss så fixar vi såväl fel som rutinmässiga serviceärenden. Företaget betalar för ett serviceavtal och inte du privat.

Försäkring

När du företagsleasar en bil så behövs en försäkring, vi har förmånliga försäkringar som du tecknar i samband med att du leasar din bil. Om du leasar en ny bil så behövs bara en halvförsäkring då bilen redan täcks av nybilsgaranti.

Förmånsbeskattning

Ska du nyttja bilen privat så är det inga problem, en förmånsbeskattning kommer att dras på din lön. Skatteverket har en lista över alla bilmodeller så man enkelt kan beräknas vad man privat kommer att få för avdrag på sin lön. Förmånsvärdet för bilen läggs på lönen och därefter dras skatt på hela beloppet. Du hittar förmånsberäkningen hos skatteverket här.

"Ska du nyttja bilen privat så är det inga problem, en förmånsbeskattning kommer att dras på din lön..."

Så hur går det till?

 1. Före leasing

  Välj den bil du tycker om tillsammans med en säljare hos oss och välj hur många mil / år du vill köra. Välj till passande servicepaket och försäkring.

 2. Under leasingtiden

  Under leasingtiden fungerar det precis som vid vanligt bilägande. All service, reparation och försäkring ingår om du tecknat serviceavtal och försäkring. Skulle något hända så kontaktar du oss, eventuell självrisk kan tillkomma men i övrigt inga extra avgifter.

 3. Återlämning

  När leasingtiden tar slut har du två val. Berners kan köpa av dig bilen och du kan påbörja en ny leasingperiod med en ny bil. Du kan också möjlighet att efter leasingtidens slut träffa överenskommelse om köp av bilen.

Fördelar och FAQ

Vad innebär företagsleasing i korthet?

 • 0 kr i kontantinsats

 • Fast månadskostnad under avtalstiden

 • Service ingår

Tillkommer det något extra vid företagsleasing?

 • Inga kostnader tillkommer förutsatt att bilen är i normalt skick, med hänsyn till normalt slitage och överenskommen körsträcka.

Vad är fördelarna med företagsleasing?

 • Du kommer alltid att köra en ny bil

 • Du behöver aldrig fundera på andrahandsvärdet

 • Du drar av halva momsen på leasingavgiften och hela den är avdragsgill mot företagets resultat

 • Bilen utgör säkerheten för finansieringen, någon annan säkerhet behövs normalt inte

 • Du slipper binda företagets rörelsekapital då det är leasingföretaget, och inte du, som äger bilen

Privatleasing / Leasa bil

Privatleasing innebär att du betalar en månadsavgift för nyttjandet av bilen. Du bestämmer hur långt du vill köra, avtalstid och får därefter en leasingavgift. Privatleasing innebär att du på ett billigt sätt kan leasa en bil som privatperson och efter avtalstiden återlämnar du bilen till återförsäljaren; vanligtvis hämtar man ut en ny bil efter avtalstiden och påbörjar en ny leasingperiod. Privatleasing är perfekt för dig som vill byta bil ofta och inte vill lägga en kontantinsats.

Leasingavgift

Leasingavgiften är avgiften du betalar till oss under perioden du leasar bilen, priset för att du innehar och nyttjar bilen helt enkelt. Hur stor leasingavgiften är beror på vilken bil du väljer att leasa, hur många mil du planerar att köra samt vilken extrautrustning du väljer till din bil. Kontakta en av våra säljare så hjälper dom dig att räkna ut vad priset på att leasa bil blir utifrån dina förutsättningar.

Serviceavtal

Vi erbjuder serviceavtal under leasingperioden, det innebär att att vi sköter all service på bilen och blir det några problem så vänder du dig till oss så fixar vi såväl fel som rutinmässiga serviceärenden.

Försäkring

När du leasar en bil så behövs en försäkring, vi har förmånliga försäkringar som du kan teckna i samband med att du leasar din bil. Om du leasar en ny bil så behövs bara en halvförsäkring då bilen redan täcks av nybilsgaranti.

"Med privatleasing får du ett smidigt bilägande utan att behöva tänka på varje service eller oväntade utgifter..."

Så hur går det till?

 1. Före leasing

  Vi går igenom hur många mil du planerar att köra under leasingperioden och vilken bilmodell du är intresserad av. Du får sedan ett pris i månaden, där ingår serviceavtal och försäkring.

 2. Under leasingperioden

  Under leasingtiden fungerar det precis som vid vanligt bilägande. All service, reparation och försäkring ingår om du tecknat serviceavtal och försäkring. Skulle något hända så kontaktar du oss, eventuell självrisk kan tillkomma men i övrigt inga extra avgifter.

 3. Återlämning

  När leasingtiden är över så lämnar du tillbaka bilen, har du kört enligt de mil vi specificerade innan så tillkommer inga avgifter, annars tillkommer övermilsdebitering. Du behöver inte oroa dig om restvärdet på bilen då vi tar den risken vid konsumentleasing.

Fördelar och FAQ

Vad innebär det att leasa bil privat i korthet?

 • 0 kr i kontantinsats

 • Fast månadskostnad under avtalstiden

 • Service ingår

Tillkommer det något extra?

 • Inga kostnader tillkommer förutsatt att bilen är i normalt skick, med hänsyn till normalt slitage och överenskommen körsträcka.

Fördelar med privatleasad bil

 • Du kommer alltid att köra en ny bil

 • Du behöver aldrig fundera på andrahandsvärdet

 • Du vet vad bilen kostar i månaden och betalar alltid en fast månadsavgift

Jag vill bli kontaktad!

Gillar du vad du ser här? Kul att höra! Välj passande anläggning, så kommer du i kontakt med en av våra kunniga säljare för vidare samtal.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.