Här byggs Berners nya skadecenter i Sundvall.

Norrlands största & modernaste skadecenter

Nytt skadecenter i Sundsvall

Norrlands modernaste och största skadecenter byggs just nu hos Berners i Sundsvall. En lokal i Birsta renoveras och byggs ut för att stå klar för invigning i september 2024.

Vår plåt- och lackverkstad som tidigare legat på olika platser i Birsta flyttar nu in under samma tak vilket kommer underlätta både för vår verksamhet och för våra kunder.

Satsningen har planerats noga det senaste året och valet av lokal föll till slut på en byggnad precis intill vår bilhall för Skoda och begagnade bilar i Sundsvall. Samma lokaler där Bakgården och Freemovr tidigare låg.

Fastigheten som ägs av NP3 ska byggas om för att passa verksamheten, dessutom kommer vi att bygga till 1 000 kvadrat ytterligare.

För oss på Berners i Sundsvall kommer den här satsningen att innebära att hela anläggningen blir mer komplett. Och vi räknar med att kunna ta emot 2 500 bilar per år i den nya anläggningen. Det innebär att vi kommer att kunna ta emot även andra bilmärken än våra egna.

Patrik Hagemo, chef för Berners skadeverkstad i Sundsvall, ser fram emot invigningen av det nya skadecentret i september.

Patrik Hagemo, chef för Berners skadeverkstad i Sundsvall, ser fram emot invigningen av det nya skadecentret i september.

Ante Åkerström, fastighetsansvarig, och Patrik Hagemo, chef skadeverkstaden i Sundsvall har siktet inställt på att bygga Norrlands modernaste och största skadecenter.

– Vi vill underlätta för kunderna. De ska kunna lämna in och hämta bilen på ett ställe, säger Patrik och Ante.

Arbetet med bygget som nyligen drog igång går nu i rasande fart och planeras vara klart för inflyttning och invigning i september 2024.

Det bästa med detta projekt är att vi får möjligheten att anpassa lokalerna helt efter verksamheten och samla allt på ett och samma ställe. De anställda kommer att få jobba i nya fräscha moderna lokaler med bra belysning och arbetsredskap i ett skadecenter som är anpassat för framtidens bilar.

Vi anpassar lokalerna för att kunna ta hand om skadade elbilar och kommer till exempel att ha karantänytor och särskilda lyftar för elbilar.

- I det här projektet har vi haft 100 % fokus på arbetsmiljön för personalen, med bra material, ventilation och belysning, säger Patrik Hagemo, chef skadeverkstaden i Sundsvall.

Förutom fokus på bra arbetsmiljö i de nya lokalerna kommer även omklädningsrum, lunchrum och gemensamma ytor för personalen att få lite extra kärlek. Vi öppnar även upp för möjligheten att utöka personalstyrkan på vårt skadecenter längre fram.

Läs även artikeln om projektet i Birsta tidningen.