Ladda på vår verkstad i Åre under sportlovet

Scania Charging Unit

Mobil snabbladdare på plats

Ska du till Åre på sportlovet? Passa då på att ladda din bil på vår bilverkstad i Åre by.

Under sportlovsveckorna 7-10 har Berners ett gemensamt laddevent i Åre med Scania, Northvolt, Schenker, Martin & Servera och Sandberg & Jonsson Åkeri. Det kommer att placeras ut en mobil laddenhet för snabbladdning av tunga fordon bredvid Berners Åre Bilverkstad.

Med denna mobila laddenhet vill vi visa att elektrifiering är möjlig här och nu. Och att vi på Berners kommer att vara en aktiv aktör i omställningen mot elektrifierad mobilitet.

Under sportlovsveckorna kommer det att ske varuleveranser av Sandberg & Jonsson med Scanias ellastbil i centrala Åre. När lastbilen inte laddas så erbjuds elektrifierade personbilar att utnyttja laddningen, 20 minuter per kund, mellan klockan 8.00-12.00 samt 13.00-15.00 mot en avgift som skänks till Röda Korset i Ukraina.

Berners Tunga fordon kommer att ha ett kundevent den 15 februari för de lite större elintresserade kunderna. Och under de mest hektiska dagarna kommer alltså de första matleveranserna med ellastbil att genomföras i Åre. Något som gynnar miljön på flera sätt.

– Det är kul att kunna visa att elektrifierade transporter faktiskt kan fungera också i vår fjällvärld. Vi har många kunder som är intresserade av ellastbilar så detta ger oss också fina möjligheter att provköra fordonet med andra kunder också, säger Lina Olsson, marknadschef på Berners Tunga fordon.

Vår mobila laddstation utanför Åre Bilverkstad kommer att vara bemannad under dagtid av olika el-värdar som hjälper till med laddning, parkeringar och erbjuder kaffe i Berners lounge. Hoppas vi ses!