Berners blir ny återförsäljare av Yamaha i Jämtlands län.

Berners blir ny återförsäljare av Yamaha

Mobila fritidsprodukter

Berners kommer från årsskiftet att bli ny återförsäljare av Yamaha i Jämtlands län. Verksamheten kommer att drivas i ett dotterbolag, Berners Marin & Motor, och placeras i Berners anläggning på Hofvallen i Östersund. Här kommer det att ske försäljning och fullservice av bland annat båtar och båtmotorer, vattenskotrar, motorcyklar, el cyklar/el mopeder, fyrhjulingar och snöskotrar.

Berners blir nya återförsäljare för Yamaha i Östersund. Verksamheten med både försäljning och verkstad för Yamahas produkter kommer att drivas genom dotterbolaget Berners Marin & Motor och kommer att få nya lokaler på samma adress som Berners Person- & Transportbilar i Östersund, Hofvallsgränd 1.

Berners koncernchef Stefan Rasteby sammanfattar:
- Yamahas varumärke och dess kringprodukter passar väldigt bra i Berners framtida satsning på olika typer av mobilitet. Den här satsningen på fler mobila fritidsprodukter kompletterar perfekt våra befintliga varumärken och produkter.

Platschef för verksamheten blir Peter Olsson, med mångårig erfarenhet som bilförsäljare i Östersund. Han konstaterar:
- Jag ser fram emot att utveckla och ansvara för den här växande verksamheten och jag brinner verkligen för fritidsprodukter. Det blir en spännande utmaning.

Yamaha Motor:
- Vi är glada att starta samarbetet med Berners i Östersund och ser fram emot att tillsammans utveckla verksamheten med mobilitet och fritidsprodukter i Jämtland. Berners lokala förankring och Yamahas utbud av produkter inom mobilitet och fritid, blir en perfekt matchning för regionen.

För mer info kontakta:
Stefan Rasteby, Koncernchef Berners. 070-676 00 69
Peter Olsson, Platschef Yamaha Östersund 070-5901920

Berners är idag en av Sveriges större privata återförsäljare för Volkswagen, Volkswagen Transport, Audi, Skoda, Cupra och Seat samt Scania Lastbilar och Bussar. Verksamheten drivs i Jämtlands och Västernorrlands län. Berners är ett familjeföretag som ägs av bröderna Stefan och Mathias Rasteby.

Från vänster: Robert Augustsson Yamaha, Peter Olsson Platschef, Mathias Rasteby Berners, Stefan Rasteby Berners, Johan Nilsson Yamaha

Från vänster: Robert Augustsson Yamaha, Peter Olsson Platschef, Mathias Rasteby Berners, Stefan Rasteby Berners, Johan Nilsson Yamaha