Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Volkswagen Tiguan

Sveriges populäraste bil hos privatköpare 2019

Tiguan - Europas bäst säljande SUV

Tiguan har blivit den mest framgångsrika modellen i Volkswagen-koncernen. Modellen är Europas bäst säljande SUV och en av de tre mest populära SUV:arna i hela världen. Nu har den globala storsäljande modellen nått ytterligare en milstolpe: Volkswagen Tiguan har under vårenpasserat sex miljoner tillverkade exemplar.

Även i Sverige har Tiguan tillhört toppen i registreringsstatistiken, inte bara i sitt segment utan också totalt av alla modeller som erbjuds på marknaden. 2019 var Tiguan Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpare, bilen toppade även statistiken när privatköparna fördelades mellan kvinnor och män.

− De senaste åren har Tiguan seglat upp som en riktig favorit hos de svenska bilköparna, oavsett kön. Men vi är inte förvånade, Tiguan är en attraktivt paketerad bil som passar perfekt för vardagslivet och de svenskaförhållandena, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Förra året rullade en helt ny Tiguan av produktionslinjen var 35:e sekund i någon av Volkswagens fabriker i Tyskland, Ryssland, Kina och Mexiko vilketåterspeglar den snabba utvecklingen av modellen.

Volkswagen förbereder sig nu på att lansera nästa kapitel i modellens framgångshistoria. Det kommer ske en teknisk och visuell uppdatering senare under 2020. En av höjdpunkterna blir en ny laddhybridversion för Europa. Nedräkningen har redan börjat...