Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Volkswagen Connect.

Koppla ihop din smartphone med din DataPlug och gör din Volkswagen till en uppkopplad bil.

Uppkopplad bil.

Datapluggen med tillhörande app kan bland annat visa var bilen står parkerad, registrera ditt körsätt och visa parametrar för bränslenivå och förbrukning. Just nu ger vi bort datapluggen gratis till dig som kör en Volkswagen. Välkommen in till oss i Östersund, Sundsvall och Härnösand så hjälper vi dig att installera och komma igång!

Bild för Uppkopplad bil.

Din personliga fordonsassistent Volkswagen Connect erbjuder bland annat:

Digital körjournal.
Alla resor kan definieras som privat, tjänsteresa eller resa till/från arbete. Din digitala körjournal registrerar alla dina resor från början till slut, tillsammans med datum, tid och bränslekostnader för varje resa. I den detaljerade vyn kan du analysera din körstil och se statistiken för tillryggalagda sträckor, körtid och genomsnittlig hastighet. Du kan också ange ett syfte med din resa, bestämma en kategori och sedan exportera all data till ett lättillgängligt pdf-format.

Körstilsanalys.
Utvärdering av din körstil. Kör effektivare och spara samtidigt bränsle. Här granskas din körstil noggrant: acceleration, bromsning, hastighet, varvtal och kylvätsketemperatur registreras och visas sedan i grafisk form.

Utmaningar.
Se fram emot olika uppgifter och utmaningar: I utmaningarna kan du jämföra dig själv med andra Volkswagen-förare, samla poäng och troféer. Du kan samla poäng på tre olika sätt: effektivare körsätt – till exempel genom att undvika korta resor. Genomförda utmaningar - till exempel om du besöker din återförsäljare, och genom att använda appen regelbundet. När du har nått en viss poängnivå går du vidare till nästa nivå och låser upp ännu flera utmaningar. Med nya uppdateringar kommer utmaningarna att utökas så att du alltid hittar något roligt.

Bränsleövervakning
Denna sektion av appen registrerar du alla dina tankningar och visar all data* i en komplett översikt. Informationen om bränslenivån i ditt fordon sänds från DataPlug till appen i samma ögonblick som du slår på tändningen i din Volkswagen. Om du har tankat bilen informeras du automatiskt om detta och kan, om du vill, påbörja en detaljerad registrering (t ex genom att ange hur många liter du har tankat).Genom att använda denna funktion vet du alltid var och när du tankade sist, hur mycket bränsle du tankade och hur mycket du betalade. Dessutom kan du läsa av dina utgifter varje månad.

Service & bokningar.
När du installerar appen får du möjlighet att spara din favorit-servicepartner så du alltid snabbt och enkelt har tillgång till kontaktinformation. Funktionerna ruttnavigering och direktsamtal är tillgängliga direkt från appens startsida. Dessutom har du alltid en direktuppkoppling till Volkswagen Service när du är på väg och har alltid en lista över återförsäljare i närheten. Lyser en varningslampa i ditt fordon? Vill du boka tid för inspektion? Volkswagen Connect känner av varningar i fordonet och skickar, tillsammans med din bekräftelse, en bokningsförfrågan för service till din återförsäljare.

Se din parkeringsplats.
Denna parkeringsplatsfunktion visar var ditt fordon står parkerad. Appen sparar fordonets senast kända plats och visar den sedan på en karta. Fordonslokaliseringen erbjuder dessutom en möjlighet att navigera fram till parkeringsplatsen och skicka fordonets plats som GPS-koordinater till andra personer, t ex familjemedlemmar, via WhatsApp. Dessutom registreras parkeringstiden på den sparade parkeringsplatsen automatiskt. Då kan du lätt undvika att den betalda parkeringstiden går ut.

Körstatistik.
Volkswagen Connect ger dig en statistik analys. Den är indelad i avsnitten antal körda kilometer och körtid, tankade liter och kostnader, resor per dag och under natten, fördelning av restyper (tjänsteresa, privat, resa till/från jobbet), effektivt körsätt och antal utmaningar du har vunnit. I huvudmenyn visas alla summerade värden eller procentvärden du har uppnått i olika avsnitt.

Hjälpsamtal.
Om du råkar ut för ett fordonsfel eller är inblandad i en olycka kan du använda appen båda inrikes och utomlands för att ta kontakt med vår dygnet runt-tjänst eller Volkswagens vägassistans. Vid en nödsituation kan du skicka din fordonsdata och aktuell position till närmaste servicepartner med hjälp av appen. Du har alltid tillgång till dygnet runt-tjänsten i appen. Här hittar du dessutom de viktigaste tipsen vad man ska göra vid en nödsituation.

Du kan ladda ner din app kostnadsfritt i App Store och Google play.