Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Världspremiär för Touareg R

På bilsalongen i Genève är det världspremiär för nya laddhybriden Touareg R. En premium-SUV som erbjuder en innovativ blandning av maximal prestanda och effektiv eldrift.

Ny laddhybridversion

Volkswagen är på väg att toppa sin flaggskeppsmodell Touareg med en ny laddhybridversion – Touareg R. Den mångsidiga modellens 462 hk starka laddhybriddrift levererar en innovativ mix av enastående prestanda och effektivitet.

Är batteriet tillräckligt laddat startar bilen i det helelektriska E-MODE-läget för utsläppsfri körning. Batterikapaciteten har anpassats för att Touareg R smidigt ska klara de vanligaste pendlingsavstånden på eldrift.

Precis som övriga Touareg-versioner är nya R-versionen utrustad med permanent fyrhjulsdrift som standard och är typgodkänd för en dragvikt på upp till 3,5 ton. Denna dragvikt klaras också i E-MODE.

Som första laddhybrid-SUV i världen kan Touareg R också fås med hjälpsystemet Trailer Assist som gör det enklare att backa med släp. En annan nyhet är att Touareg för första gången nu kan fås med Travel Assist. Touareg R blir den första Volkswagen som kan erbjuda assisterad körning, det vill säga automatisk justering av bilens position i längd- och sidled, i hastigheter upp till 250 km/h.

Världspremiären sker på Genèvesalongen, 3-15 mars och Touareg R lanseras på marknaden under andra halvåret i år. Räckvidden på eldrift kommer att meddelas senare, precis som tidpunkten för säljstarten.