Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Touareg - dubbel testvinnare.

Touareg har nyligen i två tester visat dess fulla kapacitet.

Teknikens värld: testvinnare mot flera omtalade bilar.

Tidningens motivering:

"Touareg tar alla i testlaget med storm, kritiken är rakt igenom positiv. Med ett väldigt bra uppträdande på vägen och en modern känsla tar Touareg testsegern."

Bilens digitala förarmiljö Innovision Cockpit tog hem segern i delmomentet "Användarvänlighet".

"I det här testet är det de rena touchskärmarna som vinner och där är Volkswagen en bra bit före Volvo i nuläget."

"Tysken imponerar med ett väldigt fräscht och modernt intryck, utvändigt men främst invändigt. Den 15 tum stora touchskärmen dominerar och ställer Sensus-skärmen i Volvo i skuggan. Även mätarklustret är bättre i Touareg då det går att justera allt som visas på ett enkelt sätt."

Resultat

Volkswagen Touareg V6 TDI 286 4MOTION, 73 poäng

Volvo XC90 D5 AWD Momentum, 72 poäng

Porsche Cayenne E-Hybrid, 69 poäng

Lexus RX 450hL AWD Comfort, 66 poäng

Euro NCAP: Touareg har fått maximala antalet stjärnor.

Den oberoende europeiska konsumentskyddsorganisationen Euro NCAP (European New Car Assessment Program) har varit ett strikt riktmärke för säkerhetsnivån för nya fordon i Europa de senaste 20 åren.

Touaregen presterade väl i alla kategorier av de krävande säkerhetstesterna. Det femstjärniga betyget innebär att Touareg kan ses som ett särskilt säkert val. Till grund i detta är bilens omfattande säkerhetsutrustning som består av en optimerad kaross-struktur, en högeffektiv samverkan mellan säkerhetsbälten, säten och krockkuddar samt innovativa assistanssystem.

Nya Touareg får mycket bra resultat i alla fyra enskilda Euro NCAP-kategorier. I kategorin "Skydd av vuxna" uppnår bilen 89 procent av det maximala betyget. Touareg får 86 procent för "Skydd av barn”, 81 procent i kategorin "Förarstödsystem” och 72 procent i fråga om "Oskyddade trafikanter”.