Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Stefan tar ut svängarna.

I den senaste upplagan av Audi Magasinet får vi träffa Stefan Rasteby, Koncernchef på Berners.

Det ska vara roligt.

Det finns mycket gemensamt mellan att träna ett alpint landslag och att vara chef.
– Det handlar om att inspirera, ställa upp tydliga mål och ge återkoppling. Och att det ska vara roligt! Det säger Stefan Rasteby, koncern-chef för Berners med bas i Östersund och en av tre tränare för herrarnas alpina Europacuplag.

Det finns en röd tråd av bilar och skidåkning genom Stefan Rastebys liv. Redan som 29-åring blev han vd för Berners i Östersund, då han tog över efter sin pappa. Nu är han chef för hela företaget, som har anläggningar i Östersund, Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Sveg. Stefan tränade alpint själv tills han var 18 år, och efter det blev det åtskilliga timmar i slalombacken med hans två numera vuxna barn.

Och när frågan kom om han vill vara deltidsanställd tränare för europacuplaget för herrar tackade han ja, under devisen att man hinner med allt som ger energi.
– Men jag sover, äter och tänker Berners – trots det behöver jag inte hela tiden vara på plats. Kontoret finns i telefonen, och även när jag är iväg på träningar och tävlingar kan jag svara. Han har tränat det unga alpina laget i snart sex år.
– De är väldigt duktiga. Jag tror att det här blir vår bästa säsong. Killarna klättrar i rankning och får starta lite bättre. Det är väldigt spännande! Den åkare som utmärkt sig mest är Kristoffer Jakobsson, men de andra ligger inte många portar efter. För att nå framgång inom idrott gäller samma sak som för att nå framgång i jobbet.
– Bra sammanhållning och att alla inser att det är människor vi har att göra med. De som jag leder ska få de bästa förutsättningar som finns för att göra sitt allra bästa. Trivs man inte ska man sluta.

Läs hela reportaget i den senaste upplagan av Audi Magasinet.

Källa: Audi Magasinet
Text: Eva Brandsma
Foto: Philip Rastey