Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

SEAT med i kampen mot COVID-19

Initiativet #YoMeCorono arbetar med att utveckla ett vaccin mot COVID-19-viruset och nu donerar SEATs 100 000 euro till projektet.

#YoMeCorono

SEAT har under många år engagerat sig starkt för att bidra till både sina anställdas och samhällets välbefinnande och hälsa. I linje med detta har företaget nu donerat 100.000 euro till initiativet #YoMeCorono som arbetar med att forska fram och utveckla ett vaccin mot COVID-19-viruset. #YoMeCorono-projektet leds av dr. Buenaventura Clotet, ordförande för stiftelsen Fight against AIDS, chef för IrsiCaixa och hedersledamot av SEAT Healthy Company Scientific Committee, tillsammans med chefsforskarna på de center som ingår i CBIG-konsortiet. CBIG består av CReSA Animal Health Research Centre, som har långtgående erfarenhet av studier av coronaviruset, Barcelona Supercomputing Centre (BSC) samt IrsiCaixa, och stöds av läkemedelsföretaget Grifols.

Med denna donation ställer SEAT åter en gång upp för befolkningen och för hälsovården med ett solidariskt initiativ. Denna åtgärd ska läggas till flera andra projekt som biltillverkaren bedriver och som under de senaste månaderna har utförts på frivillig basis, t.ex. tillverkningen av respiratorer och munskydd.