Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

SEAT - 70 år av ständig förnyelse.

Nästan 70 år har gått sedan SEAT grundades. En historia full av framgångar, utmaningar och konstant förnyelse, från biltillverkare till ett stort, hållbart, innovativt teknikföretag.

Med en historia sedan 1950

SEAT grundades 1950 och redan 1953 var den första fabriken färdigställd. Under SEATS aktiva år har hela 75 olika modeller, inräknat olika versioner och generationer, producerats och lanserats. Några av företagets modellmilstolpar är SEAT 1400 från 1953 (den första bilen som tillverkades), SEAT 600 (som kom 1957 och blev en symbol för frihet och rörlighet), SEAT Ibiza från 1984 och SEAT Leon från 1999 (som varit en försäljningssuccé ända sedan lanseringen). Fram till dagens datum har fler än 19 miljoner bilar rullat ut från SEATs fabriker.

I 70 år har SEAT varit en del av människors liv och vardag. Även i utmanande tider, som under den nuvarande COVID 19-krisen, visar SEAT sitt engagemang och omtänksamhet för samhället och dess behov. I dessa svårare tider har SEAT vidtagit en rad åtgärder för att bekämpa viruset. Bland annat har SEAT samlat ett team bestående av 150 fackmän som använt sig av bl.a. av kugghjul, växellådsaxlar och en vindrutetorkarmotor från en SEAT Leon för att skapa fler än 600 respiratorer som har skickats till sjukhus runt om i hela Spanien.

”Under företagets 70-åriga historia har SEAT hela tiden visat sin förmåga till både förnyelse och förändring och på ett framgångsrikt sätt klarat de utmaningar som kommit i dess väg. En förvandlingskraft som sett SEAT växa från biltillverkare till ett bärkraftigt teknik- och industriföretag.” - Carsten Isensee, SEAT President and Vice-president for Finance and IT.

Nu blickar företaget framåt mot en framtid formad av elektrifiering, digitalisering och nya former av mobilitet i våra städer.