Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Säljstart för laddbara A3 Sportback.

Audi fortsätter bredda programmet med laddbara alternativ. A3 Sportback 45 TFSI e finns nu att beställa hos de svenska återförsäljarna.

Räckvidd upp til 63 km

Laddhybriden är en sportiga karaktär med 245 hk och 400 Nm i vridmoment. Räckvidden på upp till 63 km enligt WLTP-standarden gör att de flesta dagliga resor kan köras på eldrift. I priset på 427.000 kr ingår en hög utrustningsnivå med S line-exteriör som matchar bilens prestanda.

Bild för Räckvidd upp til 63 km

Nu startar försäljningen av instegsmodellen i Audis omfattande program av laddhybrider. Föregångaren lanserades redan 2014 och följs nu upp av A3 Sportback 45 TFSI e som är utrustad med en 1.4-liters TFSI-motor på 150 hk och 250 Nm i vridmoment samt en eldriven synkronmotor på 80 kW (109 hk) och 330 Nm i vridmoment. Den elektriska drivningen består av en kompakt enhet som förutom elmotorn även inrymmer en 6-stegad S tronic-växellåda. Batteriet på 13 kWh består av 96 prismatiska celler som kan laddas med maximalt 2.9 kW, vilket gör att det kan återladdas på ca fem timmar från ett vanligt hushållsuttag.

Bild för Räckvidd upp til 63 km

Med en systemeffekt på 245 hk och 400 Nm i vridmoment går 0-100 på 6,8 sekunder. Bränsleförbrukningen enligt WLTP ligger på 1,1-1,3 liter/100 km, motsvarande 26-31 gram i CO2 per kilometer. Audi A3 Sportback 45 TFSI e startar alltid med eldrift och har en räckvidd på upp till 63 kilometer enligt WLTP-standarden med lokalt nollutsläpp. Topphastigheten för eldrift är 140 km/h.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected]s.se. Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.