Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Nytt försäljningsrekord för Audi.

2016 blev ett rekordår för Audi med 22 662* registrerade bilar på den svenska marknaden, vilket var 10,7 procent fler än året innan.

Tredje mest sålda märke.

Audi tog därmed platsen som tredje mest sålda märke med en marknadsandel på 6,1 procent. Mest sålda modell blev Audi A4.

Bild för Tredje mest sålda märke.

Med 22 662 registrerade bilar noterade Audi sitt bästa år någonsin på den svenska marknaden. Mest sålda modell blev Audi A4 som ökade med 19 % jämfört med året innan. Även Audi Q7 ökade markant med +33% jämfört med året innan. På den växande privatleasingmarknaden har Audi A1 och Q3 varit populära modeller.

Flera modeller har genomgått generationsskifte de senaste åren och erbjuds med det senaste i teknikväg. Digital förarmiljö, uppkopplade tjänster och ett av marknadens mest omfattande utbud av förarassistans- och säkerhetssystem är några av nyheterna som lockat kunder till märket med de fyra ringarna. Under 2016 lanserades Audi A3, A4 allroad quattro, Audi A5 Coupe, den helt nya suven Audi Q2 och supermiljöbilen Audi Q7 e-tron på den svenska marknaden.