Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Premiär för nya Audi Q3.

Den andra generationen är en familjevänlig SUV med större utrymme och många praktiska funktioner.

Sportigare och större än föregångaren.

Den 25 juli 2018 var det premiär för nya Audi Q3! I ett pressmeddelande på www.audi.se meddelar Audi att den uppdaterade modellen både är rymligare och mer praktisk än föregångaren. Dessutom har designen blivit djärvare med både nydesignad front och vässade sidolinjer.

Nya Audi Q3 är 4485 millimeter lång (+97mm), 1856 millimeter bred (+25) och 1 585 millimeter hög (-5 mm). Axelavståndet har ökat med 77 millimeter till 2680 vilket gör att Q3:an blivit rymligare och samtidigt väldigt flexibel. Baksätena kan som tillval skjutas i längsled med så mycket som 150 millimeter. De tredelade ryggstöden kan lutas i sju steg och fällas 40:20:40 för största flexibilitet. Beroende på position på baksätena och ryggstöden varierar bagageutrymmet mellan 530-675 liter och med nedfällda baksäten kan det utökas till 1525 liter. Lastgolvet kan justeras i tre nivåer och hatthyllan förvaras under golvet om den inte används.

Självklart är den även utrustad med en helt ny, digital förarmiljö och är intelligent uppkopplad tack vare Audi connect. Audi Q3 sätter även en ny nivå när det gäller assistanssystem. Som standard ingår bl.a. Audi pre sense front med autobroms för fotgängare, cyklister och andra fordon liksom lane daparture warning som varnar och hjälper föraren att inte lämna sin fil oavsiktligt.

Försäljningsstart.

Den andra generationen Q3 lanseras i Sverige i november, men säljstarten är planerad till september. Svenska priser är ännu ej fastställda, men håll utkik på vår webb för mer information!