Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Nya ŠKODA OCTAVIA prisas för sin design

Det är nu tredje gången som ŠKODA OCTAVIA kniper förstaplatsen i "Red Dot Award".

Prisvinnande, ny design

Hyllningarna till OCTAVIA för sin design började redan år 2016. Även år 2017 röjde OCTAVIA stora framgångar med sitt dåvarande formspråk. Nu gör även nya OCTAVIA succé, med sina uttrycksfulla former och dynamiska proportioner.

OCTAVIA är märkets mest sålda modell och har blivit en ikon för ŠKODA. Designspråket kännetecknas av utpräglat 3D-formade detaljer, precisa linjer och ytor som utstrålar dynamik och närvaro. Den nya frontkjolen och de nya, nu ännu slimmare strålkastarna är en fröjd för ögat i dubbel bemärkelse.

Den nydesignade takrelingen har låg profil och får OCTAVIA COMBI att se extra långsträckt ut betraktad från sidan. Sedanmodellen har en coupéliknande form. Även designkonceptet för interiören i nya OCTAVIA är nytt: den senaste generationen av ŠKODA:s bästsäljare är utrustad med en fristående mittdisplay, ännu högklassigare material, en ny instrumentpanel i flera nivåer och en stilig mittkonsol. Den nydesignade 2-ekersratten är försedd med mer intuitiva knappar och scrollhjul för ännu bättre ergonomi och användarvänlighet.

Ett världens mest prestigefyllda priser

”Red Dot Award” är ett av världens mest prestigefyllda designpriser. Juryn består av experter, som professorer inom design och formgivare och journalister inom denna disciplin, från jordens alla hörn. I år hade man att bedöma ca 6.500 olika produkter, live och på plats, baserat på kriterier som innovation, designkvalitet, funktionalitet, livslängd och miljöpåverkan. Sedan 65 år har "Red Dot Award" delats ut som ett globalt pris för enastående produktdesign.