Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Nya Golf

först ut med Car2X som standardutrustning

Car2X som standardutrustning i Europa

Tekniken innebär att nya Golf trådlöst ansluter sig till trafikinfrastruktur och andra bilar i sin närhet inom en radie upp till 800 meter. Detta gör att de kan varna varandra för fara eller komma i kontakt med trafikinfrastrukturen inom millisekunder. Car2X-tekniken gör det möjligt att utbyta information om olyckor, fordonshaveri, kraftiga trafikstockningar, vägarbeten, nödbromsning och utryckningsfordon. På så sätt kan den nya tekniken kan hjälpa förare att förebygga trafikolyckor.

Den tyska bilorganisationen ADAC hyllar den nya tekniken som en ”teknisk milstolpe” och att den är jämförbar med system som ABS eller krockkuddar.

– Detta är ett spännande säkerhetsområde. Volkswagen gratuleras till att göra ny teknik tillgänglig i bilar som säljer i stora volymer, såsom Golf, säger Michiel van Ratingen, generalsekreterare på Euro NCAP.

Car2X-tekniken förbättras i takt med att fler ansluter sig till den. Av denna anledning går Volkswagen nu ut i stor skala: efter Golf kommer andra nya Volkswagen-modeller att ha tekniken som standard. Fler biltillverkare arbetar också med denna fråga.