Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

ID.4 populäraste elbilen i juli

– Det har varit och är fortsatt utmanande tider, men vi ser nu en viss förbättring kring leveranssituationen av elbilar.

Ser förbättrad leveranssituation

Färsk statistik från Mobility Sweden (fd BIL Sweden) visar att Volkswagen registrerade flest nya personbilar på den svenska marknaden under juli. Populära ID.4 blev den mest registrerade elbilen.

Med 2 357 nyregistreringar och en marknadsandel på 13,1 procent blev Volkswagen det största märket i Sverige i juli. Av märkets alla modeller noterades T-Roc för flest nyregistreringar med 647 exemplar.

Eldrivna ID.4 blev med 516 exemplar i juli den populäraste elbilen på den svenska marknaden och ligger med 4 375 exemplar på en total andraplats hittills i år bland elbilarna, endast 133 bilar från förstaplatsen.

– Vi är mycket glada över den starka orderingången på elbilar och att vi under juli har kunnat leverera så många ID.4 till förväntansfulla kunder. Även nya ID.5 börjar nu synas i statistiken, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Volkswagen registrerade 731 nya elbilar under juli, vilket var 31 procent av det totala antalet.

– Det har varit och är fortsatt utmanande tider, men vi ser nu en viss förbättring kring leveranssituationen av elbilar. Det är stort fokus på att få ut så många elbilar som möjligt. Vid beställning idag kan en ID.4 eller ID.5 beroende på utrustning levereras kring det kommande årsskiftet. Vi har också laddat upp med lagerbilar för snabb leverans för den som önskar en elbil redan idag, säger Sten Forsberg.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.