Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Berners och Hällrace tre år i följd

Sommaren 2019 inledde Berners och SEAT sitt engagemang i Sveriges största motbackelopp Hällrace. Uppgiften den gången var att tillhandahålla en bil som skulle användas för att skjutsa ut elitidrottare till länsskolor och locka elever till Hällrace.

Ett minne för livet.

— Projektet blev en succé. Vi lockade nära 200 jämtländska skolbarn till en fantastiskt spektakulär idrottsupplevelse. De fick ett minne för livet, säger Tomas Bengtsson märkeschef för SEAT på Berners.

När pandemin slog till med full kraft sommaren 2020 skapades utmaningar.

— Vi fick inte samla människor till vår vanliga kvällstävling. Lösningen blev en tävling i att måla på bergets topp, utspritt över 8 sommarveckor. Gensvaret var enormt. Normalt lockar Hällrace 500 löpare och nu lyckades vår omställning till en målartävling locka lika många inlämnade teckningsbidrag på Hällbergets topp, säger Hällrace tävlingsledare Max Novak.

Bild för Ett minne för livet.

Från Berners håll var det en självklarhet att öka engagemanget i Hällrace när pandemin utmanade både tävlingsorganisationen och viktiga funktioner i samhället.

— När allt ställdes in förra sommaren letade vi febrilt efter bra initiativ för att aktivera jämtarna. När det blev tal om en målartävling nappade vi direkt och ställde upp på att trycka en reklamteckning på en bil, målad av en fantastiskt duktig 11-årig offerdalstjej, säger Bengtsson.

Coronapandemins annorlunda tillvaro kommer vi alla minnas under resten av våra liv. Berners och Hällrace ville sätta punkt för pandemin med en bestående skapelse och valde därför att sommaren 2021 fortsätta på kulturspåret med Hällrace Handskrivet, målsättningen var att skapa Sagan om Hällberget.

— Med deltagarna som författare har vi nu under sex sommarveckor låtit Sagan om Hällberget växa fram, kapitel för kapitel. Det har varit otroligt häftigt att varje söndag få ta del av vanliga jämtars fantasi och att se boken växa fram. Den blev bättre än vi kunde tänka oss, säger Mattias Bångman som har arbetat med kommunikationen runt Hällrace Handskrivet.

Sagan om Hällberget ska nu formas till en bok och kommer lanseras i Berners och Hällrace kanaler under hösten. Alla intäkter från försäljning av boken går till satsningar på att aktivera länsungdomar kreativt och fysiskt.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.