Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Audi planerar för fler eldrivna bilar.

I ett pressmeddelande den 14 maj gick Audi ut med sina planer på att sälja cirka 800 000 eldrivna bilar år 2025.

Audi.Vorsprung.2025.

Det var vid företagets årsstämma som den nya strategin "Audi.Vorsprung.2025" presenterades. Målet är att var tredje kund ska kunna välja en eldriven bil år 2025. Därför kommer samtliga modellserier erbjudas i laddbara varianter - majoriteten helt eldrivna och en mindre andel plug-in hybrider.

"Med vår tekniska kompetens lyfter vi eldriven mobilitet till nästa nivå"

Audi-chefen Rupert Stadler meddelande i samband med årsstämman att målet är att revolutionera mobiliteten och att Audi ska vara nummer 1 bland premiumtillverkarna, med bilar som ska kunna användas i vardagen utan kompromisser med högsta kvalitet och körglädje.

I elbilsutvecklingen drar företaget nytta av synergierna inom koncernen. Utöver Volkswagens arkitektur för elbilar i kompaktsegmentet samarbetar Audi och Porsche vid utvecklingen av en premiumarkitektur för elbilar i mellan-, storbils- och lyxbilsklassen. Det är ett samarbete som sänker utvecklingskostnaderna och för kundernas del resulterar det i en bred portfölj utsläppsfria bilar att välja mellan.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.