Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Audi fokuserar på eldrift i ny mobilitetsstrategi

Audi ställer om verksamheten till att leverera klimatneutral premiummobilitet med målet att blir ledande i segmentet.

30 laddbara modeller år 2025.

Audi är inne i en transformationsfas och ställer om hela företaget mot elektrisk och hållbar mobilitet. 2025 planerar märket med de fyra ringarna för mer än 30 laddbara modeller, varav 20 helt eldrivna. Audi satsar på fyra plattformar för att kunna erbjuda elbilar i varje segment. Parallellt ökar utbudet av plug-in hybrider med fyra modeller under hösten. Redan idag tillverkas elbilen Audi e-tron koldioxidneutralt i Bryssel och 2025 planerar Audi för att samtliga produktionsanläggningar vara klimatneutrala.

Fyra elbilsplattformar.

För att kunna realisera den ambitiösa planen nyttjar Audi synergierna i gruppen och bygger modellprogrammet på fyra olika elbilsplattformar: Audis första rena elbil Audi e-tron är byggd på en modifierad version av MLB evo, som används för Audis större modeller, och blir basen för Audi e-tron Sportback. Nästa nya modell är sportbilen Audi e-tron GT som 2020 kommer att byggas på en prestandaplattform som är utvecklad i nära samarbete med Porsche.

De större modellerna och lyxbilarna kommer att byggas på den helt nya PPE-plattformen (Premium Platform Electric) som utvecklas av Audi i samarbete med Porsche för att kunna erbjuda all den teknik som förväntas i segmentet.

Satsar även på laddhybrider

Audi kompletterar dessutom modellprogrammet med en rad nya plug-in hybrider där elmotorn och litium-jon-batteriet samverkar med en bensindriven TFSI-motor. De nya laddhybriderna har dessutom ett intelligent styrsystem som optimerar körningen för att den skall bli så effektiv som möjligt vid körning och eldriven i tätorter.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.