Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Ny femdörrars coupé.

Nu utökar Volkswagen sin modellportfölj med en nyskapande Gran Turismo-modell: helt nya Arteon. Denna premiummodell, som positionerats närmast över Passat, gör entré vid årets upplaga av bilsalongen i Genève, 7-19 mars.

Arteon

Nya Arteon är baserad på den modulära byggarkitekturen Modular Transverse Matrix (MQB). ”Transverse” står här för en tvärställd motor placerad fram. Genom att monteras på detta sätt frigör den plats. Avståndet mellan axlarna är hela 2.841 mm. Det gör att överhängen på den 4.862 mm långa fastbackmodellen är korta och koncisa. Arteon är 1.871 mm bred och 1.427 mm hög. Dessa dimensioner åstadkommer verkligt dynamiska proportioner – en visuell startpunkt för designavdelningen på Volkswagen. Klaus Bischoff, chefsdesigner på Volkswagen, berättar: − Arteon kombinerar designdetaljer från klassiska sportbilar med den elegans och generösa plats som karakteriserar en fastback. En nyskapande GT i business-klassen som samtidigt tilltalar både känslor och förnuft.

Bild för Arteon

En av de viktigaste designdetaljerna på nya uttrycksfulla Arteon är fronten. Karakteristiska kännetecken är den långsträckta motorhuven som löper långt fram och delvis ut över skärmarna, och kylargrillen som spänner över bilens fulla bredd. LED-strålkastarna och varselljusen (båda hör till standardutrustningen) flyter samman med kylargrillens horisontella kromlister och med motorhuven.

Bild för Arteon

1. Volkswagen Arteon är en femdörrars Gran Turismo-modell som positionerats närmast ovanför Passat
2. Femsitsiga Arteon kombinerar sportbilsdesign med en coupés elegans och generösa utrymmen
3. De standardmonterade LED-strålkastarna smälter samman med kylargrillen och motorhuven och bildar en helt ny frontdesign
4. Den långa hjulbasen i förhållande till bilens totallängd ger utmärkt gott om plats
5. Bakom bakluckan döljer sig ett flexibelt bagageutrymme med en volym på mellan 563 till 1 557 liter
6. Motorerna till Arteon på svenska marknaden kommer att bestå av TSI- och TDI-motorer som levererar en effekt på mellan 190 till 280 hk
7. Samtliga motorer för Sverige har som standard fyrhjulsdriften 4MOTION och DSG-växellåda med dubbla kopplingar.
8. Den digitala instrumenteringen Active Info Display och infotainmentsystemet Discover Pro (9,2”) med geststyrning finns som tillval.
9. Nya förutseende assistanssystem som kan reagera på hastighetsgränser, kurvor och rondeller.
10. Modellversionerna ”Elegance” och ”R-Line” erbjuder massor av möjligheter för att få bilen exakt som man själv vill ha den.