Volkswagen Audi CUPRA Skoda SEAT VW Transportbilar El- och mopedbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Fortsatt elektrifiering för Audi.

Inom kort är det säljstart för Audi Q8 TFSI e quattro.

Fler laddhybrider breddar Audis modellprogram. Här närmast kommer en Audi Q8 med kraftfull V6 TFSI-motor som kombinerats med en effektiv elmotor, men också ihop med fyrhjulsdrift. Det blir den sjunde laddhybriden som Audi intrducerar sedan sommaren 2019. Som standard har du åtkomst till sju olika körprofiler: Comfort, Efficiency, Auto, Dynamic, Individual, Offroad och Allroad (med adaptiv luftfjädring sport).

Ladda din Audi Q8 TFSI e quttro där det passar dig

De nya laddhybriderna levereraras med laddkabel som passar vanliga hushållsuttag, men också industriuttag. Med den maximala laddningseffekten på upp till 7,4 kW, kan ett tomt batteri laddas fullt igen på ca 2,5 tim. Förutom kabeln för laddning i hemmet, levereras även en Mode 3-kabel för allmänna laddningplatser. Vill du också kan du ansluta dig till Audis ”e-tron Charging Service”, som gör att du med ett enda kort får tillgång till 150 000 växelströms-laddpunkter runt om i Europa.

Var uppkopplad till din smartphone

Med din laddhybrid följer möjligheten att använda specialanpassade tjänster. Med appen myAudi kan du till exempel kontrollera räckvidd, batteriets laddningsnivå, aktivera laddning och hitta statistik om laddningar och energiförbrukning. I appen kan du också berätta vad du vill ha för temperatur vid avfärd så löser klimatanläggningen det åt dig. Beroende på utrustning, kan man dessutom aktivera rattvärmen, stolvärmen och sätesventilationen.

Avancerade assistanssystem som standard

Q8 TFSI e quattro har en lång rad avancerade assistanssystem. Ett av de viktigaste av dessa är den adaptiva farthållaren som kan ta över det mesta från föraren när det gäller att accelerera, bromsa och hålla bilen kvar i sitt körfält långa sträckor, utan att föraren förlorar kontrollen eller ansvaret för detta. Ett fordonssäkerhetstest utfört av Europas mest betydelsefulla provningsanstalt – NCAP – fokuserade på nivå 2-system där Q8 fick högsta betyg.