Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Mopedbilar

Vi är återförsäljare till Sveriges populäraste mopedbil, Ligier. Nästan varannan mopedbil som säljs i Sverige är från Ligier Group och inget annat märke kommer i närheten av dess popularitet.

Vi finns med försäljning och verkstad i Östersund och Sundsvall.

Modellprogram

Erbjudanden

Bilar i lager

Jag vill bli kontaktad!

Gillar du vad du ser här? Kul att höra! Välj passande anläggning, så kommer du i kontakt med en av våra kunniga säljare för vidare samtal.

Bild på Valter Lundgren

Valter Lundgren

Telefon 060 - Visa nummer

Mejla Valter!

Säkerhet

Utöver en mycket stabil bur/ram av aluminium är Ligier unika med att ha en extra balk i dörren som ett extra skydd vid sidokollision. JS50 har även en förstärkt aluminiumkonstruktion under lastutrymmet i bak.

Bild för Säkerhet

Frihet och mobilitet

Med en mopedbil kan ungdomarna tryggt ta sig till och från sina aktiviteter oavsett väder och tid på dygnet. Nya möjligheter öppnas upp. Extrajobbet på helgerna eller sommarjobbet är inte långt borta.

Bild för Frihet och mobilitet

Frågor och svar

Hur mycket kostar skatten?

Mopedbilen är befriad både från fordon- och trängselskatt.

Måste mopedbilen försäkras?

Ja. Lagen säger att alla mopedbilar måste ha minst en tra- fikförsäkring. Dock rekommenderar vi en helförsäkring. Besök www.svenskmopedbilsforsakring.se för mer information.

Krävs det ett körkort för att köra mopedbil?

Ja. För att kunna köra en mopedbil krävs antingen ett körkort för mopedbil, ett så kallat AM körkort, ett körkort med behörighet A eller B, traktorkort eller förarbevis för moped klass 1 (utfärdat före 1 oktober 2009). Ett AM körkort ger dig rätt att köra: EU moped klass 1 samt moped klass 2, traktor och vissa typer av motorredskap. Ett körkort med behörighet AM är ett riktigt körkort och kan där- för även användas som ID-kort.

Hur fort får man köra?

Bilen får framföras i högst 45 km/h.

Vilka vägar får man köra på?

Du får köra på allmänna vägar förutom motorväg, motortrafikled eller cykelbana.

Skall man ha registreringsskylt?

Ja, det inkluderar en registeringsskylt bak.

Måste mopedbilen ha en LGF-skylt?

Mopedbilen skall ha en LGF-skylt bak. Dvs varningstriangeldekal.

Finns det bälten?

Ja, på varje sittplats finns det ett trepunkts säkerhetsbälte.

Behöver mopedbilen besiktigas?

Nej, mopedbilar behöver inte besiktigas.

Hur ofta ska en mopedbil servas?

Beroende på motoralternativ. Med 500 eller 1000 mils intervall. Det är viktigt att du följer din mopedbilshandbok och utför den service som krävs.

Hur många får åka i en mopedbil?

Två personer. Förare och en passagerare.

Är det värme i en mopedbil?

Ja. Det går även att köpa till en parkeringsvärmare.

Sjunker värdet på en Ligier mopedbil mycket efter några år?

Ligier håller sitt värde som regel bättre än en personbil. Det är stor efterfrågan på begagnat.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.