Volkswagen Audi Skoda SEAT VW Transportbilar

Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Dags för däckbyte?

Berners utför däckbyte i Sundsvall, Härnösand, Östersund, Sveg och Åre. Förutom däckbyten så säljer vi såväl sommar- som vinterdäck.

Bilens enda kontakt med vägen.

Det sägs att bilen blir inte bättre än däcken den rullar på. Däcken är trots allt det enda på bilen som har kontakt med väglaget. Att avstå ett par kvalitetsdäck kan få förödande konsekvenser, men framför allt så är det viktigt att dina däck är både hela och i gott skick.

Vi tillhandahåller både sommar- och vinterdäck från Continental, Gislaved, Nokian, Nordman, Goodyear, Sava, Hankook, Maxxis, Kuhmo och Matador. Vet du inte vilka du ska ha? Lugn, vi hjälper dig!

Datum för däckbyte.

Sommardäck 15 april -1 oktober.

Sommardäcken får sättas på redan den 1 april om det inte längre råder vinterväglag, men annars förväntas du använda sommardäck mellan 15 april-1 oktober. Enligt Transportstyrelsen så ska bildäcken vid sommarväglag ha ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter.

Vinterdäck 1 december -31 mars.

Efter den 1 oktober är det okej att byta till vinterdäck om väglaget kräver det. Det är obligatoriskt med vinterdäck på bilen mellan 1 december-31 mars. Fr o m den 31 mars är det dock fritt fram att byta till sommardäck igen om väderläget inte motiverar att vinterdäcken ska behållas på. Mönsterdjupet på vinterdäcken ska vara minst 3 millimeter för lätta fordon och personbilar samt minst 5 millimeter för tunga fordon, enligt Transportstyrelsen.

Boka däckbyte.

Via knappen nedan kan du boka ditt däckbyte online. Vi utför däckbyte i Härnösand, Sundsvall, Sveg, Åre och Östersund. Priserna är 300 kronor för byte av däck upp till 19 tum och 400 kr för däck till Transportbilar och SUV:ar.