Sök efter

  • Audi
  • Peter
  • Takbox
  • Bilrekond
(Tryck på Esc för att stänga)

Att tänka på inför ett bilköp.

Att köpa bil är en big deal. Faktum är att bilköpet är en av de största affärerna som vi gör i livet. Därför är det bra att ha tänkt igenom köpet noggrant. Nedan ger vi dig några handfasta tips på saker som är bra att tänka på inför ett bilköp.

Innan du bestämmer dig - tänk på detta.

Identifiera behovet.

Kanske har du fastnat för en uttrycksfull design, en teknisk funktion eller blivit rekommenderad en viss modell av någon du känner? Oavsett vad som lockar dig till bilköpet och oavsett om du ska köpa begagnat eller en helt ny bil så bör du börja med att identifiera just dina behov. Ska du pendla till och från jobbet med bilen? Är det viktigaste att få plats med hela familjen och allas saker när ni åker till stugan? Genom att klargöra vad som är viktigast kan du lättare sålla bland biltyper och koncentrera dig på objekt som passar dina behov.

Låt dig inte förblindas av priset.

I de allra flesta fall så har priset en avgörande roll när vi väljer bil. Ingen vill ju betala onödigt mycket för något som går att få till ett lägre pris. Det är dock viktigt att inte fokusera för mycket på köpesumman, utan också ha bilens driftkostnader i åtanke när du gör ditt val. Bortsett från att olika bilar drar olika mycket drivmedel så varierar även kostnader för skatt och försäkring. En dyrare bil som är bränslesnål kan därmed vara ett mer ekonomiskt val i längden än en billigare bil som är dyrare i drift.

Provkör.

Genom att provköra bilen har du möjlighet att ta reda på om bilen motsvarar dina förväntningar innan du går vidare med affären. Förutom att provköra bilen kan du även begära en varudeklarering. Vi som säljer bilar yrkesmässigt kan alltid visa upp en varudeklaration. En varudeklaration visar skicket på bilen och att den är genomgången. Finns fel och brister på bilen så bör de framgå här.

Tre anledningar att välja en helt ny bil.

Kostnaden.

En ny bil och en begagnad bil medför i regel olika slags kostnader. Köper du en ny bil så innebär det en fast månadskostnad de tre första åren som omfattar både nybilsgaranti, serviceavtal och halvförsäkring. Köper du däremot en begagnad bil så betalar du istället för eventuella servicekostnader, däckkostnader och exempelvis helförsäkring, vilket gör att totalkostnaden många gånger skiljer sig väldigt lite åt mellan den nya bilen och den begagnade.

Tryggheten.

Med en ny bil så betalar du bara din månadskostnad och kör, medan nybilsgarantin tar hand om resten, om det skulle hända något.

Möjlighet till privatleasing.

Du behöver inte ens lägga 20 procent i kontantinsats för att få en ny bil. Privatleasing gör det möjligt för dig att inneha en helt ny bil under en överenskommen tid mot en fast månadskostnad.

Läs mer om leasing.

Tre anledningar att välja en begagnad bil.

Mindre värdeminskning.

Genom att köpa nyare begagnat så har bilen förhoppningsvis redan gjort sin största värdeminskning. Trots det är bilen förhoppningsvis så pass ny att den fortfarande omfattas av nybilsgarantin.

Tryggheten.

När du köper en begagnad bil av oss som bilhandlare så gäller konsumentköplagen. Den ger dig ett minimiskydd, vilket innebär att du inte kan få sämre villkor än vad som sägs i lagen. Köper du en begagnad bil via oss som är ansluten till Motorbranschens riksförbund [MRF] så har du utökat konsumentskydd eftersom vi alltid måste följa Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Läs mer om MRF

Stora valmöjligheter.

Den begagnade marknaden är enorm och därmed har du mycket att välja på. Ett tips är att begränsa ditt sökområde till bilar som har det som du verkligen vill ha, till exempel fyrhjulsdrift, en viss färg, automatisk växellåda m.m. Vi hjälper gärna till med behovsanalysen!

Se vårt begagnatutbud.

Berners nyhetsbrev

Tillstånd marknadsföring

Berners kommer att använda denna information om dina personuppgifter för att skicka ut Berners nyhetsbrev en gång i månaden. Klicka i och godkänn hur du vill bli kontaktad.

Du kan ändra dig när du vill genom att klicka på länken "Avregistrera dig" längst ner i mejlen som du får från oss eller genom att kontakta oss på [email protected] Vi lagrar dina personuppgifter säkert enligt GDPR. Uppgifterna du anger här kommer endast att användas för att mejla ut vårt nyhetsbrev. Besök vår hemsida för mer information om vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter enligt dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.